Η εκμάθηση της ώρας ξεκινάει στη Β' τάξη δημοτικού, αλλά συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι της διδακτέας ύλης και των επόμενων τάξεων. Αρχίζουμε με το αναλογικό ρολόι και στη συνέχεια εισάγουμε το ψηφιακό. Με τον συγκεκριμένο πίνακα, θα παιδιά θα μπορέσουν να πειραματιστούν και να καταλάβουν τη σχέση μεταξύ των δύο απεικονίσεων της ώρας.
Αρχικά θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από βαφές μαλλιών), όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μία λωρίδα μοβ πλαστικοποιημένου χαρτιού, πάχους τεσσάρων εκατοστών. Στη συνέχεια, εκτύπωσα σε μπλε χαρτί το καρτελάκι "ώρες" και σε κίτρινο το καρτελάκι "λεπτά". Τα πλαστικοποίησα και τα έκοψα. Τα τοποθέτησα με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.
Εκτύπωσα τους αριθμούς των ωρών σε μπλε χαρτιά Α4 και των λεπτών σε κίτρινα. Κατόπιν, τα πλαστικοποίησα, τα έκοψα και έκανα τις τρύπες με τον διακορευτή. Χρησιμοποίησα ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους και πέρασα τις καρτέλες με τους αριθμούς.Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τέσσερις τρύπες στο πάνω μέρος του κουτιού συσκευασίας. Τέλος, τοποθέτησα τους κρίκους με τις καρτέλες στις αντίστοιχες τρύπες.
Αν δε βρείτε ανοιγόμενους κρίκους, χρησιμοποιήστε πλαστικό κορδόνι χειροτεχνίας, που είναι εξίσου λειτουργικό. Αν επιλέξετε το κορδόνι, στερεώστε με κολλητική ταινία τον κόμπο στο πίσω μέρος της συσκευασίας για να μη μετακινείται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου